Szalagavatós tudnivaló

2018.11.18.

Szalagavatós tudnivaló

A szalagavató éve minden középiskolás számára kiemelten fontos. Dönteni kell a jövőt illetően, indulnak a felvételi eljárások, és gőzerővel készülni kell az érettségire, év végi vizsgákra.

 Ebben az évben több olyan esemény is van, ahol általában ajándékot is kapnak a diákok, ilyen például az érettségi vagy a ballagás, hogy a szalagavató ajándékozós eseménynek számít-e az leginkább a család és a barátok szokásaitól függ.  Amúgy sem kis teher ez a családok többségének.

A lányok ilyenkor jellemzően menyasszonyi ruhában vannak, aminek a bérlése 15-35 ezer forintos tételt tesz ki - és akkor még nem esett szó arról, hogy a ruha alá kell a megfelelő fehérnemű és harisnya is. Emellé jön még a kosztüm vagy ruha, az utána való bulira, ami 10- 15 ezer forintba is kerülhet. A frizura és smink újabb 8000-8.000 forint.

A fiúknak érdemes olyan öltönyt vásárolni, ami divatos, megfelelő méretű, jó minőségű, hiszen nem csupán egy alkalomra szól, mint a lányok keringős ruhája.  Amanda szalonban kiváló öltönyök találhatók már 39.000 forintól. Ing vásárlás esetén ajándék nyakkendővel kedveskednek.

 A szalagavatós vacsora is pénzbe kerül, de vannak olyan iskolák, ahol mindig az alsóbb osztályok látják vendégül a végzősöket. Iskolánként és osztályközösségenként változó.

Hogyan vásároljunk öltönyt?  A férfiruhák sem unalmasak, figyelünk a részletgazdag kidolgozásra, az apró finomságokra, mint például a fém gomb, ponttűzött gallérok, a zakó belső kidolgozása. Ne legyen az öltöny sem túl bő, sem túl hosszú, hogy jól és elegánsan érezze magát benne a viselője. A kiegészítők is reneszánszukat élik, ismét hódít a selyem díszzsebkendő, a csokornyakkendő, ékszer-díszgomb és a szép övek. Amanda Ruhaszalon 2400 Dunaújváros, Vasmű út 27. I/3. telefon 06 25 408 813

vissza