Informatika: ingyenes továbbképzés

2018.08.28.

Informatika: ingyenes továbbképzés

Bizonyára a térségben még sokan vannak, akik szívesen megtanulnák az internet és ezzel együtt a számítógép használatát alap szinten...

Bizonyára a térségben még sokan vannak, akik szívesen megtanulnák az internet és ezzel együtt a számítógép használatát alap szinten.

A pályázati kiírás szerint minden 16-65 éves magyar állampolgár részt vehet a tanfolyamon, aki nem áll közép- vagy főiskolai jogviszonyban és egyidejűleg nem vesz részt más EU-s képzésen. Akiket a Centrum szeretne megcélozni az a 45-60 éves korosztály, akik nem feltétlen születtek bele az informatikai világba, pláne nem az „okos” eszközök világába, ők még a régi sémáikat működtetik. Szívesebben ütik fel a telefonkönyvet, mintsem hogy elindítsanak egy böngészőt a számítógépen, nehézkesen kezelik az okos telefonokat, ragaszkodnának a nyomógombos készülékekhez, de a technika hipersebességgel száguld, nem lehet megállítani. Nekünk pedig egy élethosszon át tanulni kell.

Bizonyára a térségben még sokan vannak, akik szívesen megtanulnák az internet és ezzel együtt a számítógép használatát alap szinten. A pályázati kiírás szerint minden 16-65 éves magyar állampolgár részt vehet a tanfolyamon, aki nem áll közép- vagy főiskolai jogviszonyban és egyidejűleg nem vesz részt más EU-s képzésen. Akiket a Centrum szeretne megcélozni az a 45-60 éves korosztály, akik nem feltétlen születtek bele az informatikai világba, pláne nem az „okos” eszközök világába, ők még a régi sémáikat működtetik. Szívesebben ütik fel a telefonkönyvet, mintsem hogy elindítsanak egy böngészőt a számítógépen, nehézkesen kezelik az okos telefonokat, ragaszkodnának a nyomógombos készülékekhez, de a technika hipersebességgel száguld, nem lehet megállítani. Nekünk pedig egy élethosszon át tanulni kell.

Célközönségük a nyugdíjas korosztály is, akiket egy nekik szóló kommunikációval szólítottunk meg. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot a nyugdíjas klubok vezetőivel is.

Milyen előnyei származnak a résztvevőknek a képzésből?

tájékozódhat az interneten, online regisztrációkat önállóan végezhet
elmélyedhet az elektronikus levelezés lehetőségeiben, meglévő tudását tökéletesítheti
a számítógép bekapcsolásán túl magabiztosan használhatja a fájl rendszert, „jó helyre” ment
munkájához szükséges alap szövegszerkesztést, táblázat- és adatbázis kezelést könnyedebben használ
megismerkedhet a videotelefon (Skype) használatával kapcsolattartás céljából
a tanulás pedig a legjobb eszköze az Alzheimer kór megelőzésének
A megszerezhető tudáson túl a legjobb ebben a 35 órás tanfolyamban, hogy INGYENES!

Vétek nem kihasználni a lehetőséget, főleg, ha többek lehetünk általa.

vissza